Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk édesapánk Id. Puruczky István élelmiszeripari-üzemmérnök vezetésével és a két testvér Puruczky István és Puruczky András.  Már a kezdetektol halfeldolgozással foglalkoztunk. 2004. májusától termékeinket  export számmal ellátott üzemben állítjuk elo, így biztosítva a lehetoséget az Uniós országokba való kiszállítási feltételeket.

Üzemünkben HACCP minoségbiztosítási rendszer muködik. 

Több mint tíz éves halfeldolgozói gyártástapasztalattal mögöttünk 2005-tol, egy eddig még ismeretlen, üres szegmens irányában kezdtünk el kutató-fejleszto munkát végezni. 

A Puru Fisch termékek MAGYAR édesvízi halból készülnek, Európában egyedüli gyártástechnológiát alkalmazva. A különleges halhúskészítmények ízben, választékban igen gazdagok, magas táplálkozási értékei az egészséges táplálkozást kiemelkedoen szolgálják.

A Puru Fisch termékcsalád teljes értéku magas fehérjetartalma, értékes ásványi anyagokat és többféle, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz.

A hal  jó forrása a zsírban oldódó vitaminoknak, elsosorban az A- és D-vitaminnak. Ezek segítségével szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket ( vagyis az élettani folyamatok során keletkezo, illetve külso forrásból a testbe jutott, érfalat károsító, valamint rákos betegségeket eloidézo anyagokat ), és növelni a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. 


2007.04.04-én a Parlamentben a Puru Kft. Puru Fisch termékcsaládja 
Kiemelt elismerésben részesült 
- élelmiszeriparban egyedüliként - a 2006-os évben megvalósított innovációjával.
 


2010.08.20-21-én a Foodlawment programsorozatban

a Puru Kft. Puru Fisch termékcsalád Világbajnoki Diplomája